نظریه مثلث عشقی استرنبرگ بیان می‌کند که عشق از سه مؤلفه تشکیل شده که این سه با یکدیگر سه رأس این مثلث را تشکیل می‌دهند. این سه مؤلفه عبارت‌اند از:

  1. صمیمیت: مؤلفه صمیمیت به احساس نزدیکی، پیوستگی و همبستگی در روابط عاشقانه اشاره دارد. گستره‌ی این مؤلفه شامل احساساتی می‌شود که موجب گرمی روابط عاشقانه است.
  2.  تصمیم و تعهد: این مؤلفه در  کوتاه مدت به تصمیم شخص برای عشق ورزیدن به شخص دیگر اشاره دارد  و در طولانی مدت به تعهد برای حفظ آن عشق مرتبط است. گستره‌ی این مؤلفه شامل عناصر شناختی است که در تصمیم‌گیری درمورد شکل‌گیری روابط عاشقانه و تعهد طولانی مدت به آن مؤثر است.
  3. شور جنسی: مؤلفه شور جنسی به سائق‌های مرتبط است که منجر به عشق‌ورزیدن، جذابیت بدنی، آمیزش جنسی و پدیده‌هایی از این دست در روابط عاشقانه می‌شود. گستره‌ی این مؤلفه شامل منابع انگیزشی و سایر اشکال برانگیختگی است که به شور جنسی در روابط عاشقانه می‌انجامد.

برمبنای این سه مؤلفه انواع مختلفی از عشق وجود دارد که عبارت‌اند از : فقدان عشق، دوست داشتن، عشق شیدا، عشق تهی، عشق رمانتیک، عشق مصاحبتی، عشق ابلهانه و عشق تمام و کمال.

به فردی که با او در رابطه هستید فکر کرده یا اگر با کسی در رابطه نیستید، چنین فردی را تصور کنید و سپس به سؤالات از 1 تا 9 امتیاز بدهید. هر چقدر که توصیف بیان شده به شما نزدیک‌تر باشد نمره‌ی بالاتری دریافت می‌کند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *